26 Απριλίου 2021

Μεγάλη διασπορά του covid-19 στην κλινική Animus στη Λάρισα. Μεγάλη διασπορά υποκρισίας και αναλγησίας στην κοινωνία.

Πλήθος δημοσιευμάτων σε ΜΜΕ πανελλαδικής και τοπικής εμβέλειας, αποκαλύπτουν το τελευταίο 24ώρο, αυτό που σαν Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία- Ανταρσία για την Ανατροπή είχαμε καταγγείλει από τον Δεκέμβρη, πως υπάρχει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων covid-19 σε ιδιωτικές κλινικές της περιοχής μας, και πιο συγκεκριμένα στην κλινική Animus.

Υπάρχουν καταγγελίες από υγειονομικούς για φαινόμενο μεγάλης διασποράς στην κλινική, στην οποία γίνεται αξιοποίηση του ίδιου προσωπικού σε covid και no covid πτέρυγες. Συγκεκριμένα, κατά το τελευταίο κύμα της πανδημίας, η κλινική Αnimus παραχώρησε μια πτέρυγά της με 50 κλίνες –όχι ΜΕΘ– για την εξυπηρέτηση ελαφρών περιστατικών, δηλαδή, να μεταφέρονται εκεί περιστατικά τα οποία πρώτα αξιολογούνται από τα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής.

Αποτέλεσμα αυτής της «προσφοράς»; Λόγω της κινητικότητας του ίδιου προσωπικού μεταξύ covid και no-covid πτέρυγας, λόγω μη συμμόρφωσης σε κανένα πρωτόκολλο οργάνωσης και λόγω εναπόθεσης σε ακατάλληλους χώρους μολυσματικών υλικών, έχουμε τη μεγάλη διασπορά του ιού και την αλματώδη αύξηση κρουσμάτων στην κλινική.

Τι είναι λοιπόν για το ιδιωτικό κεφάλαιο «εταιρική κοινωνική ευθύνη»; Να κάνεις το θάνατο και την αγωνία κέρδος. Να έχεις εκατοντάδες εργαζόμενους σε συνθήκες γαλέρας και τρομοκρατίας, ούτε ρεπό, ούτε υπερωρίες πληρωμένες, κι αν δουλεύουν ως πρακτικάριοι ή αμισθί εθελοντές, ακόμα καλύτερα. Να αδράξεις την ευκαιρία και πάνω στο έδαφος που σου παρέχει το κράτος να εκμεταλλεύεσαι τον ανθρώπινο πόνο. Στο κάτω κάτω της γραφής τι ακριβώς πουλάνε; Υλικά και υπηρεσίες που θα έπρεπε να είναι απολύτως δωρεάν για την κοινωνική πλειοψηφία, παρουσιάζοντας ως κατόρθωμα προς παρασημοφόρηση τις εκπτωτικές τιμές που προσφέρουν. Τιμές που σε καμία περίπτωση δε θίγουν την κερδοφορία τους. Ο όμιλος Animus και η Larisa Face Cover απέδειξαν για μία ακόμη φορά την ανειρήνευτη σχέση κερδών των καπιταλιστών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία έχει καταγγέλλει τον ξεκάθαρα υπονομευτικό για τη δημόσια υγεία ρόλο των δομών ιδιωτικών υγείας εδώ και καιρό. Κι έχουμε μιλήσει με «διευθύνσεις και ονόματα» και συγκεκριμένα για την περιοχή μας, έχουμε αναδείξει τις προνομιακές σχέσεις του προέδρου της Lariplast Γ. Τσερέπα και του προέδρου του ομίλου υγείας Animus Α. Νταβέλη με την οικογένεια του Πρωθυπουργού και την κυβέρνηση.

Άλλωστε ούτε οι ίδιοι κρύβονται. Κάθε άλλο... Επιδεικνύουν τις προνομιακές τους σχέσεις με κάθε τρόπο κάνοντας επίδειξη δύναμη κι αλαζονείας. Σε αγαστή συνεργασία επίσης με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τη συντριπτική πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Παρελάσεις κυβερνητικών στελεχών, Περιφερειακής Αρχής, διαφήμιση από υπουργούς και ακόμη και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, για το «θαύμα» της ιδιωτικής υγιούς επιχειρηματικότητας και την παράκαμψη «γραφειοκρατικών αγκυλώσεων» και «ιδεοληπτικών εμποδίων» για να προχωρήσουν γρήγορα οι αδειοδοτήσεις για τις επενδύσεις του συγκεκριμένου ομίλου.

Και τώρα πια, αποδεικνύεται περίτρανα ο κίνδυνος για την συντριπτική κοινωνική πλειοψηφία που επιφέρει αυτή η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης κι όσων ομνύουν στις ιδιωτικοποιήσεις και στις πολιτικές του στραγγαλισμού του δημόσιου συστήματος υγείας.

Απαιτούμε την άμεση απαλλοτρίωση τους χωρίς αποζημίωση και την ένταξή τους σε ένα επανασχεδιασμένο δημόσιο σύστημα υγείας.

Καλούμε τον λαό να παλέψει για τη ζωή του ανατρέποντας τις κυβερνήσεις που θυσιάζουν την υγεία του, τα πολιτικά και οικονομικά δεκανίκια τους.

Στεκόμαστε με κάθε τρόπο στο πλευρό των αγωνιστών που διώκονται από το επιχειρηματικό κατεστημένο και απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης.

Ο αγώνας για τη ζωή, την υγεία και την ελευθερία δεν μπαίνει σε καραντίνα, ούτε υπακούει στους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς. Καλούμε ειδικά τους εργαζόμενους στην υγεία να ανατρέψουν κάθε προσπάθεια εμπορευματοποίησης του ανθρώπινου πόνου, κάθε προσπάθεια εκμετάλλευσης ασθενών, υγειονομικών και συνολικά της κοινωνίας και να γίνουν η προμετωπίδα για έναν αγώνα για την κατάκτηση μίας δημόσιας καθολικής υγείας χωρίς ιδιώτες χορηγούς, ιδιώτες επενδυτές και ιδιώτες σωτήρες.

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *