13 Μαρτίου 2020

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία: Ανακοίνωση - Κάλεσμα στο συλλαλητήριο στον Βόλο στις 14 Μαρτίου

Μια νέα αγωνιστική αφετηρία ενάντια στην καύση σκουπιδιών. Όλοι στο συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών το Σάββατο 14 Μαρτίου

Ένας χρόνος πέρασε από την τελευταία μεγάλη διαδήλωση ενάντια στην καύση σκουπιδιών. Ένας χρόνος που τα κέντρα της αστικής πολιτικής επιχείρησαν να κάνουν το μαύρο άσπρο επενδύοντας σε μια μεθοδευμένη πλύση εγκεφάλου της κοινωνικής πλειοψηφίας. «Πρέπει να φύγει η αμφιβολία», όπως χαρακτηριστικά επαναλαμβάνει συχνά πυκνά ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός. Γιατί δεν υπάρχει χειρότερο για την κουστουμαρισμένη ελίτ από το να αμφισβητεί η εργαζόμενη πλειοψηφία το επιχειρηματικό αλάθητο, τους αστικούς σχεδιασμούς, την πραγματικότητα του «αποφασίζουμε και διατάζουμε» που επιβάλλει η αστική τάξη από τη γέννησή της.
Η περίοδος χάριτος που δόθηκε στην εδραίωση ενός από τα μεγαλύτερα κοινωνικά και περιβαλλοντικά εγκλήματα που ακούει στο όνομα της καύσης σκουπιδιών πρέπει να τελειώσει. Δε θα συνταχθούμε ούτε με το ρεύμα της ήττας και της αναβολής της μάχης, ούτε με το ρεύμα της συνήθειας του θανάτου ως κανονικότητας, ούτε με την ιλουστρασιόν πραγματικότητα της μπόχας των επενδύσεων, ούτε με τις θεσμικές αυταπάτες, τους από μηχανής θεούς και την ελπίδα μήπως ανοίξουν τα μάτια της τυφλής δικαιοσύνης. Ο λαός δεν είπε ακόμα την τελευταία λέξη.
Η καύση σκουπιδιών αποτελεί κεντρική κατεύθυνση του σύγχρονου καπιταλισμού και είναι συνδεδεμένη με το σύνολο των παραγωγικών του προτεραιοτήτων (πετρελαιοειδή, τσιμέντο κτλ.) και όχι μια εξαίρεση που αφορά έναν επιχειρηματικό ανορθολογισμό. Από αυτή την άποψη παλεύουμε για τη συγκρότηση ενός κινήματος που θα παλεύει για το ξήλωμα των σχέσεων μονοπωλίων, τοπικού κράτους και κυβερνήσεων, για την εκδίωξη της Lafarge και των μεγάλων πολυεθνικών από τη διαχείριση βασικών τομέων της οικονομίας και τον επαναπροσδιορισμό της παραγωγής με βάση της κοινωνικές ανάγκες και με κοινωνικό – εργατικό έλεγχο. Σε αυτή την κατεύθυνση θέτουμε ως στόχο την κοινωνικοποίηση των εγκαταστάσεων της ΑΓΕΤ και την μετεγκατάσταση των εργασιών παραγωγής τσιμέντου στη βάση ενός σχεδιασμού που δε θα υποτάσσεται στις χρηματιστηριακές ανάγκες των πολυεθνικών κολοσσών.
Παλεύουμε για την ενοποίηση των αντιστάσεων ενάντια στη λεηλασία της φύσης από την άπληστη μηχανή της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Ένα κοινό νήμα ενώνει τους αγώνες από τα Άγραφα μέχρι τις Σκουριές, από την Ήπειρο μέχρι τον Βόλο. Είναι η πάλη ενάντια σε ένα σύστημα που μέσα στη βαθιά του κρίση κάνει μια καταστροφική βουτιά εκμετάλλευσης στη φύση, στην ανθρώπινη εργασία και την ελευθερία. Αυτό το νήμα μπορεί και πρέπει να γίνει το αδιαπέραστο τείχος που θα μπλοκάρει τους σχεδιασμούς της αστικής πολιτικής και θα μιλήσει με νέους όρους για μια αξιοβίωτη ζωή, σε αρμονία με το περιβάλλον και με άξονα τις κοινωνικές ανάγκες και επιθυμίες.
Η διαδήλωση της 14ης Μάρτη εκτιμούμε πως αποτελεί μια νέα αφετηρία αγώνα ενάντια στην καύση σκουπιδιών που μπορεί και πρέπει να τροφοδοτήσει τις επόμενες μάχες με νέα ορμή, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία. Στόχος του πολιτικού μηνύματος της κινητοποίησης είναι να θιγούν τα «ιερά τέρατα», οι βασικοί συνένοχοι του εγκλήματος της καύσης που είναι οι κυβερνήσεις, η ΕΕ, ο πολυεθνικός κολοσσός και οι τοπικοί παράγοντες (περιφέρεια, δήμος).
Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία καλεί όλο τον λαό της Θεσσαλίας να στηρίξει και να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών στον Βόλο, το Σάββατο 14 Μαρτίου στο Νοσοκομείο του Βόλου. Διεκδικούμε τη δυνατότητα να καθορίζουμε εμείς τους όρους της ζωής μας και όχι οι πολυεθνικές. Παλεύουμε για το μέλλον όλων κόντρα σε αυτούς που μας κλέβουν τα όνειρα και τη ζωή.
Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *