01 Μαρτίου 2019

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία για τη δίκη των αγροτών. Όλοι την Παρασκευή 01/03 στις 10:00 στα δικαστήρια της Λάρισας

Δελτίο τύπου

Στο πλευρό των διωκόμενων αγροτών για να σπάσει το αυταρχικό πογκρόμ της κυβέρνησης

Στα τέλη Γενάρη, πριν ακόμα καλά καλά παραταχθούν τα τρακτέρ στους δρόμους η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών προθύμων έσπευσε να ποινικοποιήσει προληπτικά (!) το δίκαιο αγώνα των φτωχών και μικρών αγροτών. Κάθισε στο ειδώλιο του κατηγορημένου 10 αγρότες με την κατηγορία ότι παρότρυναν τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας να συμμετάσχουν στο μπλόκο της Νίκαιας, που στήθηκε τη Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου...

Είναι εμφανές πως η κυβέρνηση επιχειρεί να σπρώξει στα όρια της “παρανομίας” κάθε αγώνα για τη ζωή της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Το μήνυμα που επιχειρεί να στείλει η κυβέρνηση είναι πως οποιοσδήποτε πάει να διασαλεύσει τη σταθερότητα του μνημονιακού κεκτημένου, την ομαλότητα υλοποίησης των κατευθύνσεων της ΕΕ και το ασφαλές περιβάλλον ενίσχυσης της κερδοφορίας των ντόπιων και ξένων καπιταλιστικών κέντρων θα αντιμετωπίζεται ως εγκληματίας. Είναι έγκλημα για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η διεκδίκηση μιας ανθρώπινης ζωής, που δε θα προσαρμόζει τις κοινωνικές ανάγκες στην προκρούστεια κλίνη των μνημονιακών συμφωνιών και του πλαισίου που διαμορφώνουν.

Είναι μια γενική γραμμή που σήμερα βρίσκουν μπροστά τους οι αγωνιζόμενοι αγρότες, οι αγωνιστές εναντίων των πλειστηριασμών, οι αγωνιστές ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των φυσικών αγαθών. Είναι η ατσάλινη φτέρνα ενός συστήματος που όσο πιο εχθρικό γίνεται προς τις κοινωνικές ανάγκες, τόσο πιο σκληρό θα γίνεται ενάντια σε εκείνους που επιμένουν να διεκδικούν το αυτονόητο. Τη ζωή τους.

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία στηρίζει τους διωκόμενους αγρότες που δικάζονται την Παρασκευή 01 Μαρτίου στη Λάρισα και καλεί τον αγωνιζόμενο λαό να συμμετάσχει μαζικά στη συγκέντρωση στα δικαστήρια της Λάρισας στις 10:00. Να καταρρεύσει το πογκρόμ αυταρχισμού με ένα λαϊκό κίνημα που δε θα κουτσουρεύει τα αιτήματα του, αλλά θα παλεύει αταλάντευτα με τα όργανά του για ψωμί, ελευθερίες και μια άλλη κοινωνία που οι κοινωνικές ανάγκες θα είναι η πυξίδα και όχι τα κέρδη της ολιγαρχίας.

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *