06 Φεβρουαρίου 2017

Κοινή ανακοίνωση των αντικαπιταλιστικών κινήσεων σε δημους και περιφέρειες για την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία και το σκηνικό μίσους που στήνει η Χρυσή Αυγή



ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ ΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Οι δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις  καταδικάζουν   απερίφραστα την επίθεση της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής που έγινε την Τρίτη 17 Γενάρη 2017, με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, ενάντια σε εκπαιδευτικούς και γονείς σε δημοτικό σχολείο του Νέου Ικονίου Περάματος πριν την έναρξη ενημέρωσης γονέων και εκπαιδευτικών, που κάλεσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η ενημέρωση αφορούσε τη φοίτηση 25 προσφυγόπουλων σε απογευματινές ώρες στο χώρο του σχολείου. Η επίθεση με προπηλακισμούς, γροθιές και κτυπήματα σε δασκάλες, μανάδες έγινε μπροστά στα παιδάκια του ολοήμερου και στα αδιάφορα βλέμματα των αστυνομικών που βρίσκονταν εκεί.
Οι χρυσαυγίτες συγκεντρώθηκαν για να τρομοκρατήσουν γονείς και δασκάλους και να χύσουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, με ψευδείς και παραπλανητικές διαδόσεις γύρω από την υγεία των παιδιών με αφορμή ότι στο σχολείο θα πάνε το απόγευμα προσφυγόπουλα.
Είναι φανερό από παρόμοιες εμφανίσεις χρυσαυγιτών σε σχολεία σε Περιστέρι, Κολωνό, Κερατσίνι και αλλού ότι στήνουν γύρω από το θέμα της παρακολούθησης μαθημάτων από τα προσφυγόπουλα ένα σκηνικό πολέμου, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά προβλήματα και επαναφέρουν τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου.
Τεράστιες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης γιατί με τη στάση της αποθρασύνει τη Χ.Α. Της δίνει αέρα από την κοινή αποστολή βουλευτών της Χ.Α. με τον Υπουργό και τους κυβερνητικούς βουλευτές στο Καστελόριζο και τη Ρω, από τις δηλώσεις του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ότι προτιμά τη σύγκλιση και τη στήριξη της Χ.Α. αν ενταχτεί στο κλίμα δημοκρατίας.
 Η φοίτηση των προσφυγόπουλων στα σχολεία μετά τις 2 το μεσημέρι, χωριστά από τα άλλα παιδιά,  αποτελεί την πεμπτουσία της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν πάνω στα παιδιά των προσφύγων η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μνημονιακά  κόμματά της ( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ , ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ)  .
Η πολιτική αυτή στοχοποιεί (για κάθε φασίστα και ρατσιστή ) τους πρόσφυγες μαθητές, τους διαχωρίζει , τους γκετοποιεί ξανά, τους αντιμετωπίζει ως παιδιά στρατοπέδων συγκέντρωσης και την εκπαίδευση ως τεχνικό θέμα κι όχι ως μια δυναμική πρωτίστως κοινωνική, πολιτική, παιδαγωγική διαδικασία. ‘Όχι στον κρατικό ρατσισμό και την δημιουργία ζωνών στην κοινωνία και στα σχολεία στις οποίες δεν ισχύουν κοινά κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα.
Οι φασιστικές επιθέσεις δεν πρέπει και δεν θα μείνουν αναπάντητες! Για την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τη φοροεπιδρομή δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης, που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα, γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους και μαζικούς ξεριζωμούς.
 Οι αντικαπιταλιστικές κινήσεις καλούν  τους κατοίκους των  Δήμων και των Περιφερειών όλης της χώρας  να αγκαλιάσουν τα προσφυγόπουλα που ξεριζώθηκαν από τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να απομονώσουν τις ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές.

Απαιτούμε  :
• Εγγραφή όλων των παιδιών των προσφύγων και μεταναστών στο Δημόσιο Πρωινό Σχολείο , χωρίς αποκλεισμούς, εμπόδια και διαχωρισμούς.
• Πλήρη και ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων στο Δημόσιο Πρωινό Σχολείο μαζί με άλλα παιδιά χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.
• Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα με μόνιμες προσλήψεις απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών για όλα τα παιδιά (ενισχυτική διδασκαλία, τάξεις υποδοχής, τμήματα ένταξης, δωρεάν μεταφορά, σίτιση, στέγαση ).
Ο φασισμός να μη γίνει καθεστώς. Να μην επιτρέψουμε στις προκαταλήψεις, την ξενοφοβία και το ρατσισμό να μολύνουν τις συνειδήσεις των γονιών, των γειτόνων μας, των συναδέλφων, των διπλανών μας. 

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τους φασίστες.
Ο φασισμός, η τρομοκρατία και ο ρατσισμός δεν θα περάσουν!
2/2/2017

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΙΝΗΣΕΩΝ
Περιφερειακές κινήσεις
Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική
Ανταρσία - Αντικαπιταλιστική Αριστερά στην Κεντρική Μακεδονία
Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια
Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα
Αριστερή Παρέμβαση στην  Ήπειρο
Ανταρσία στο Μωριά- Συμπόρευση για την Ανατροπή
ΑΡ.ΣΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗ -Ανταρσία στη Δυτική Μακεδονία
Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία - Ανταρσία για την Ανατροπή

Δημοτικές κινήσεις
Ανταρσία στα Χανιά
Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας
Ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης
Ανυπακοή στις γειτονιές Αμπελοκήπων-Μενεμένης
Ανυπότακτη Πετρούπολη
Ανυπότακτη πόλη αντικαπιταλιστική παρέμβαση στις γειτονιές Αγ. Αναργύρων-Καματερού
Ανυπόταχτη Καισαριανή Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση
Αριστερή Κίνηση Περιστερίου
Αριστερή Παρέμβαση Βύρωνα
Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα
Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας
Εκτός Πλάνου, Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολη
Εκτός Σχεδίου-Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Δάφνης-Υμηττού
Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής δήμου Θέρμης
Φυσάει  Κόντρα  στην Αγία Παρασκευή

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *