03 Μαΐου 2014

Συζήτηση - εκδήλωση για την Αγροτική Παραγωγή και την Ευρωπαική Ένωση

Εκδήλωση - συζήτηση στον Τύρναβο.

Επιτυχημένη η εκδήλωση της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία - Ανταρσία για την Ανατροπή την Παρασκευή το βράδι στην Ελασσόνα. Την εκδήλωση άνοιξε ο Αντώνης Αδάμου περιφερειακός σύμβουλος της Αριστερής Παρέμβασης και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.


Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο  βασικός ομιλητής και καθηγητής του γεωπονικού πανεπιστημίου  Γιώργος Κάργας που ανέλυσε την σχέση ΕΕ με το σημερινό ξεκλήρισμα της αγροτικής τάξης .Στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε :
  • Tον   ρόλο της ντόπιας αστικής τάξης και των κυβερνήσεων που εδώ και 35 χρόνια συνεχίζουν την ίδια πολιτική,
  • Tις αυταπάτες  που έσπειρε κομμάτι της  αριστεράς στον κόσμο πρός τον δήθεν θετικό ρόλο της ΕΕ Tα στοιχεία που απαρτίζουν τον αντιδραστικό ρόλο της ΚΑΠ στους αγρότες .
  • Τόν ρόλο των καρτέλ του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου σε βάρος των παραγωγών,
  • τον κίνδυνο των μεταλλαγμένων σε συνδυασμό με το μονοπώλιο των σπόρων ταυτόχρονα με την εξάλειψη των φυσικών εδώδιμων σπόρων ,
  • Tον ρόλο των επιδοτήσεων πρός τον αφανισμό της εγχώριας παραγωγής με την συγκεντροποίηση γής και εντέλει την συρρρίκνωση της αγροτικής τάξης  σε μιά εκτενή ομιλία που ικανοποίησε τους αρκετούς κάτοικους της Ελασσόνας πού έδωσαν το παρόν .
Τέλος τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στον Νομό Λάρισας της Αριστερής Παρέμβασης στην Θεσσαλία.Ακολούθησαν ερωτήσεις και ζωντανή συζήτηση που συνεχίστηκε ως αργά το βράδι .


Το Σάββατο  3 Μάη  είναι προγραμματισμένη εκ νέου ομιλία με το ίδιο θέμα "Αγροτική Παραγωγή και ΕΕ", στον Τύρναβο στις 7μμ στο "Αστόρια" στην κεντρική πλατεία.

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *