11 Μαΐου 2014

Προκήρυξη της Π.Ε. Τρικάλων για την Υγεία



ΤΟ SUCCESS STORY  ΣΚΟΤΩΝΕΙ

Κλείσιμο νοσοκομείων, μείωση προσωπικού, συγχωνεύσεις και καταργήσεις κλινικών, έλλειψη ακόμη και στοιχειωδών υλικών, ατέλειωτη λίστα αναμονής με ταυτόχρονη αύξηση της συμμετοχής για διαγνωστικές εξετάσεις και θεραπευτικές πράξεις. Χαρακτηριστικά, στο νοσοκομείο Τρικάλων έχουμε έναν ουρολόγο κι έναν οφθαλμίατρο (σε περίπτωση μη εφημερίας πρέπει να “ταξιδέψουμε” στους γειτονικούς νομούς) κι έναν νευρολόγο (σε περίπτωση που απαιτηθεί νευρολογική εκτίμηση πρέπει να κληθεί ιδιώτης με το αζημίωτο), ανεπαρκή κάλυψη των φαρμακευτικών αναγκών  και υποστελέχωση του φαρμακείου(κενές και οι 4 προβλεπόμενες οργανικές θέσεις φαρμακοποιών).
Μείωση του προϋπολογισμού των δημόσιων νοσοκομείων κατά 50% την τετραετία 2010-14,
Διαθεσιμότητα και απολύσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, μειώσεις μισθών, απλήρωτες υπερωρίες και εφημερίες ,δραματική επιδείνωση των συνθηκών εργασίας που οδηγούν σε αποστρατεία και σε μαζική μετανάστευση επιστημονικό προσωπικό.

Μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης του πληθυσμού κατά 2 έως 3 χρόνια, αύξηση της βρεφικής και παιδικής θνησιμότητας(!!!) και της θνησιμότητας σε ηλικίες άνω των 55 ετών.
Μείωση κατά 30% των ιατρικών επισκέψεων των ασθενών με χρόνια νοσήματα,
Εισιτήρια εισόδου στα νοσοκομεία με ταυτόχρονο φραγμό σε ανασφάλιστους και μετανάστες,
Νομιμοποίηση στο “φακελάκι”, με τη θέσπιση απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ με αμοιβή των χειρουργών!
Είσοδος στο ΕΣΥ γιατρών με “μπλοκάκι”.
Μετακύλιση του κόστους υγείας στις ατομικές δαπάνες των πολιτών που συνεχίζουν να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές και δυσβάστακτους φόρους.
Εγκατάλειψη ολόκληρων τομέων στο χώρο της υγείας και παράδοση τους σε ιδιωτικά συμφέροντα(χθεσινό παράδειγμα: η ιδιωτικοποίηση μαγειρείων και πλυντηρίων του νοσοκομείου Τρικάλων λόγω έλλειψης προσωπικού),ενώ ας μην ξεχνούμε και τις καταγγελίες για παρατυπίες στις συμβάσεις με τις ιδιωτικές εταιρείες καθαριότητας.
Έξοδος όλο και περισσότερων φαρμάκων από τις λίστες με ταυτόχρονη αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων, δηλαδή δελτίο στα φάρμακα!
Κατάργηση των γενικευμένων μαζικών εμβολιασμών από την εποχή του αλησμόνητου “εκσυγχρονισμού” με το κλείσιμο του  ΠΙΚΠΑ και του Εθνικού Οργανισμού Πρόνοιας,
Αύξηση στις αναμονές στη λίστα θανάτου των Μ.Ε.Θ., λόγω έλλειψης προσωπικού.
Διάλυση της ψυχικής υγείας και όλων των δομών πρόνοιας,
Δημιουργία του ΠΕΔΥ χωρίς  απαραίτητο προσωπικό και χρηματοδότηση που θα το οδηγήσει στη χρεοκοπία όπως το, με παρόμοιες θριαμβολογίες, ανακοινωμένο ΕΟΠΥΥ προ λίγων μόλις ετών.

ΖΗΤΑΝΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΑΟ ΠΟΥ ΦΤΩΧΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ!!!

ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!
Για ένα λαϊκό σύστημα υγεία και πρόνοιας
Διεκδικούμε-Αγωνιζόμαστε-Οφείλουμε να κατακτήσουμε:
  1. Δημόσιο Σύστημα Υγείας, υψηλής ποιότητας, ανοιχτό και δωρεάν για όλο τον πληθυσμό, ασχέτως ασφαλιστικής κατάστασης, σε όλες της βαθμίδες νοσοκομειακής και εξω-νοσοκομειακής περίθαλψης, υπό τον έλεγχο και την διεύθυνση των ίδιων των εργαζομένων.
  2. Κοινωνικό έλεγχο στα νοσοκομεία και όλες τις υπηρεσίας υγείας. Ο έλεγχος αυτός μπορεί να υπάρξει μόνο μετά την κατάργηση των «Καλλικράτη» και «Καποδίστρια» και την εγκαθίδρυση θεσμών πραγματικής λαϊκής αυτοδιοίκησης.
  3. Αποκλειστικά δημόσια χρηματοδότηση της περίθαλψης από τον κρατικό προϋπολογισμό, κατάργηση των εργατικών εισφορών για περίθαλψη, αύξηση της φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων.
  4. Τομεοποιημένο και ολοκληρωμένο σύστημα περίθαλψης με ισοτιμία για όλες τις περιοχές της χώρας.Απόλυτο διαχωρισμό δημόσιων και ιδιωτικών μονάδων υγείας.
  5. Ούτε 1 ευρώ δημόσιου χρήματος στον ιδιωτικό τομέα. Ένταξη όσων υγειονομικών το επιθυμούν στο ΕΣΥ, με ταυτόχρονο αποκλεισμό κάθε οικονομικής σχέσης με τον ασθενή. Επίταξη από το δημόσιο ιδιωτικών μονάδων υγείας που, λόγω της αποχής του κράτους από τις νέες επενδύσεις στην υγεία, έχουν καταστεί αναγκαίες για την περίθαλψη του πληθυσμού.
  6. Δημόσια βιομηχανία φαρμάκων και υγειονομικών υλικών για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών του λαού. Απόρριψη της «εμπορικής κατοχύρωσης και πατέντας».
  7. Απελευθέρωση της ιατρικής έρευνας και εκπαίδευσης από τα δεσμά των σκοπιμοτήτων της φαρμακοβιομηχανίας και του ιδιωτικού τομέα.
    Για την Κοινωνική Πρόνοια
    δε ζητάμε φιλάνθρωπο στρατό σωτηρίας ούτε την ελεημοσύνη για την συντήρηση των αποκλεισμένων κομματιών του πληθυσμού σε διαρκή ένδεια και αποκλεισμό, αλλά διεκδικούμε ένα ενιαίο σύστημα για την εξασφάλιση αξιοπρεπών υλικών όρων διαβίωσης για όλον τον πληθυσμό.

«ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ»
ανταρσία για την ανατροπή
Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *