17 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών για την Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία

Ανακοινώθηκαν σήμερα (17/04) σε συνέντευξη τύπου στη Λάρισα οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία-Ανταρσία για την Ανατροπή. Οι υποψήφιοι με την Αριστερή Παρέμβαση, δεν αποτελούν επαγγελματίες πολιτικούς, αλλά ανθρώπους του μόχθου και των λαϊκών αγώνων. Άνθρωποι που μέσα από τη δράση τους δηλώνουν καθημερινά πως υπάρχει άλλος δρόμος, έξω από τη φυλακή της ΕΕ, του Καλλικράτη και των μνημονίων. Τα ψηφοδέλτια της Αριστερής Παρέμβασης, που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, αποτελούν ψηφοδέλτια αγώνα για την ανατροπή της λαομίσητης συγκυβέρνησης, της πολιτικής της και των «παραποτάμων» της, καθώς και των εκφραστών τους στο τοπικό κράτος.     Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν τόσο ο επικεφαλής του συνδυασμού, υποψήφιος περιφερειάρχης Ντούρος Στάθης, όσο και ο εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος από τις εκλογές του 2010, Αδάμου Αντώνης.


Υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Ντούρος Στάθης: Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1984. Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ως φοιτητής εντάχτηκε στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση. Συμμετείχε μέσα από τις κινητοποιήσεις του φοιτητικού του συλλόγου στους μεγάλους φοιτητικούς αγώνες του 2006-2007 ενάντια στο νέο νόμο πλαίσιο και στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, καθώς και στο πανελλαδικό συντονιστικό των φοιτητικών συλλόγων. Από το ίδιο μετερίζι, έδωσε τη μάχη της νεολαιίστικης εξέγερσης του 2008. Υπηρετώντας τη στρατιωτική του θητεία (2010-2011), υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των στρατευμένων ως «πολιτών με στολή», ενάντια στις διαρκείς περικοπές που εφάρμοζε το νεότευκτο μνημόνιο στους στρατευμένους νέους, το μιλιταρισμό, τον εθνικισμό και την εντατικοποίηση μέσα στα στρατόπεδα. Κατά την περίοδο της εργασίας του ως συμβασιούχος των «προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας» (2012-2013) υπήρξε ιδρυτικό μέλος του σωματείου συμβασιούχων εργαζομένων σε ΝΠΙΔ και συμμετείχε ενεργά στις κινητοποιήσεις ενάντια στη σύγχρονη βαρβαρότητα των εν λόγω προγραμμάτων και την απλήρωτη εργασία. Είναι ιδρυτικό μέλος της Λέσχης εργαζομένων και νεολαίας Βόλου, σωματείου που παλεύει για εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα, ταξική αλληλεγγύη και τη διάδοση ενός εργατικού πολιτισμού. Σήμερα είναι άνεργος μαζί με πάνω από 1.500.000 πολίτες αυτής της χώρας.
Είναι μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την ίδρυση της το 2009. Είναι μέλος του Νέου Αριστερού Ρεύματος (ΝΑΡ) και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ) από το 2007. Το 2010 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία-Ανταρσία για την Ανατροπή.

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Παπαδόπουλος Δημήτρης: Γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1969. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο τμήμα Οικονομικών  Επιστημών. Ιδρυτικό μέλος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης το 1991 στη Θεσσαλονίκη. Συμμετείχε στις μεγάλες κινητοποιήσεις μετά τη δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα με τους Φοιτητικούς Συλλόγους. Διατέλεσε πρόεδρος του συλλόγου των φοιτητικών εστιών Θεσσαλονίκης από το 1991 έως το 1993. Διατέλεσε μέλος του συλλόγου λογιστών του νομού Κοζάνης. Διορίστηκε ως καθηγητής της μέσης εκπαίδευσης το 2001 στην Κέρκυρα, όπου διατέλεσε μέλος του ΔΣ της τοπικής ΕΛΜΕ. Από το 2007 διδάσκει και δραστηριοποιείται στα σχολεία της Λάρισας. Διατέλεσε μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας (2011-2012), αντιπρόεδρος (2012-2013) και αυτή τη στιγμή είναι πρόεδρος. Συμμετείχε ενεργά και δικάστηκε για τη δράση στο κίνημα ενάντια στα διόδια.
Είναι μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την ίδρυσή της το 2009 και μέλος του Νέου  Αριστερού Ρεύματος (ΝΑΡ) από την ίδρυσή του το 1989. Το 2010 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία-Ανταρσία για την Ανατροπή.

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Μάνος Σκούφογλου: Γεννήθηκε το 1983 στο Βόλο. Αρχιτέκτων Μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην πολεοδομία και υποψήφιος Διδάκτωρ Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Paris 1 (Σορβόνη). Ως μαθητής του 6ου Ενιαίου Λυκείου Βόλου, συμμετείχε ενεργά στο κίνημα των καταλήψεων του 1998 ενάντια στο νόμο Αρσένη και υπήρξε αντιπρόσωπος στο συντονιστικό των κατειλημμένων σχολείων της Μαγνησίας και στο πανελλαδικό συντονιστικό. Δικάστηκε για τη δράση του και τη συμμετοχή του στις σχολικές καταλήψεις μαζί με άλλους συναγωνιστές μαθητές. Ως φοιτητής δραστηριοποιήθηκε έντονα στο φοιτητικό σύλλογο της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ και στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση. Συμμετείχε στις διεθνείς αντιπαγκοσμιοποιητικές διαδηλώσεις της Φλωρεντίας και της Θεσσαλονίκης και στο κίνημα ενάντια στον πόλεμο στο Αφγανιστάν και αργότερα στο Ιράκ. Το 2006-2007 πήρε ενεργά μέρος στις μεγάλες φοιτητικές καταλήψεις ενάντια στο νομο-πλαίσιο Γιαννάκου και μετά ενάντια στη συνταγματική αναθεώρηση που θα επέτρεπε τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων. Αργότερα δραστηριοποιήθηκε στο σύλλογο μεταπτυχιακών φοιτητών ΕΜΠ. Είναι μέλος του σωματείου μισθωτών τεχνικών και του Διοικητικού Συμβουλίου του τμήματος Αττικής του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ. Είναι μέλος της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την ίδρυσή της το 2009. 'Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναντήσεις της διεθνούς αντικαπιταλιστικής αριστεράς στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος τις Παρέμβασης Πολιτών Βόλου, με την οποία ήταν και υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2006. Το 2010 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία.

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Καμινιώτης Παναγιώτης:  Γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1973. Σπούδασε στην Γεωπονική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε το 1996. Ως φοιτητής υπήρξε μέλος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης από το 1990 έως το 1996. Εργάζεται ως γεωπόνος στον Δήμο Σοφάδων. Μέλος του ΔΣ εργαζομένων ΟΤΑ Α΄ βαθμού του Νομού Καρδίτσας.

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Παπαδάκης Γεώργιος: Γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1972. Διατέλεσε μέλος του Δ.Σ. των φοιτητών της σχολής Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Πολυτεχνείου (περίοδος 1992-1996) και μέλος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης. Διατέλεσε μέλος της Συγκλήτου του Ε.Μ.Πολυτεχνείου  ως εκπρόσωπος των φοιτητών της σχολής Αρχιτεκτόνων (1995-1996).Διατέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ε.Φ.Ε.Ε. (περίοδος 1993-1997).Είναι ιδρυτικό μέλος του Σωματίου Μισθωτών Τεχνικών. Είναι εκλεγμένο μέλος της αντιπροσωπείας του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ (Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων)
Είναι μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την ίδρυση της το 2009 και μέλος του Νέου Αριστερού Ρεύματος από την ίδρυση του το 1989. Το 2010 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία-Ανταρσία για την Ανατροπή.

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *