23 Απριλίου 2014

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία - Ανταρσία για την ανατροπή

«ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ»
ανταρσία για την ανατροπή

Μπροστά στις εκλογές της «Τοπικής Αυτοδιοίκησης» το «πολιτικό – υπηρετικό προσωπικό» του συστήματος, μέσα από τα παπαγαλάκια του, τα Μ.Μ.Ε. προσπαθεί να μας πείσει, πως  «βγαίνουμε από το τούνελ και ότι έρχεται ανάπτυξη».
Όμως ποια είναι η πραγματική εικόνα στη περιφέρειά μας;

  • Η «επίσημη» ανεργία στη Θεσσαλία «φιγουράρει» διαρκώς στις πρώτες θέσεις, μεταξύ των διάφορων περιοχών της Ελλάδας και αγγίζει το 26,5%, ενώ η εκτίμηση της πραγματικής ανεργίας, είναι μεγαλύτερη από 33% και στις ηλικίες έως 24 χρονών ξεπερνά κατά πολύ το 55%.
  • Η εικόνα στα κέντρα των πόλεων της Θεσσαλίας με τα εκατοντάδες κλειστά μαγαζιά αποτελεί την πιο ατράνταχτη απόδειξη για τη βίαιη φτωχοποίηση χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων.
  • Η συγκέντρωση του αγροτικού κλήρου στην τράπεζα Πειραιώς και η αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής υπέρ των μεγάλων αγροτοδιατροφικών μονάδων, οδηγεί χιλιάδες φτωχούς αγρότες στην ανεργία.
Μας λένε ότι θα κάνουν ανάπτυξη μέσω του Ε.Σ.Π.Α.  Το ΕΣΠΑ και το «Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης» (ΣΕΣ) θα αποδίδει 2 δις το χρόνο τη στιγμή που για το ίδιο διάστημα, θα πληρώνουμε για τόκους και χρεολύσια 17,1 δις; Για κάθε 1 ευρώ που θα «παίρνουμε» θα δίνουμε 8,5 ευρώ. Πλάκα μας κάνουν; Και μας λένε ότι είναι χρήματα των ευρωπαίων! Ενώ όλοι ξέρουμε ότι τα χρήματα αυτά είναι δικά μας. Κάθε χρόνο δίνουμε στην Ε.Ε. περίπου 10 δις μέσω του Φ.Π.Α. (το 80% του Φ.Π.Α. πάει στο Ταμείο Συνοχής).

Ε.Σ.Π.Α.  σημαίνει νέες εργασιακές σχέσεις – κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, καταστροφή γεωργικής παραγωγής, κλείσιμο εργοστασίων και καταστημάτων, συγχωνεύσεις – καταργήσεις κέντρων υγείας, νοσοκομείων, σχολείων και σχολών. Σημαίνει ανεργία, εξαθλίωση, καταστροφή.

Άρα τι κάνουν; Μας παίρνουν πρώτα τα χρήματα και μετά μας δίνουν ψίχουλα με την προϋπόθεση να καταστρέψουμε ό,τι κατοχυρώσαμε με τον ιδρώτα και τους αγώνες μας τα προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή μας δίνουν το σχοινί που θα κρεμαστούμε!!!
Την επόμενη των εκλογών ο Περιφερειάρχης και το Περιφερειακό Συμβούλιο που θα εκλεγεί, θα κληθεί να υπογράψουν απολύσεις, μειώσεις μισθών, ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων δομών, υπηρεσιών και αγαθών. Αν δεν τα κάνουν θα είναι παράνομοι. Θα είναι αντάρτες. Θα τους πάνε στα δικαστήρια.
Για να ασκηθεί , έστω και στο ελάχιστο φιλολαϊκή πολιτική θα πρέπει να μην υποκύψουν και παράλληλα ο λαός της Θεσσαλίας οργανωμένα με το κίνημά του να στηρίζει ένα τέτοιο Περιφερειακό Συμβούλιο.

·Να λοιπόν γιατί λέμε ότι πρέπει να κάνουμε ανταρσία για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και παράλληλα να οικοδομήσουμε ένα νέο λαϊκό και εργατικό κίνημα με τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους, τις επιτροπές αλληλεγγύης, τα στέκια και τις λέσχες, της συνελεύσεις γειτονιάς, τα σχολεία και τις σχολές, τους νέους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις καλλιτεχνικές κολεκτίβες. Ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής!
Η Θεσσαλία είναι  πλούσια περιοχή. Δε στερείται δυνατοτήτων ούτε στον πρωτογενή, ούτε στον δευτερογενή, ούτε στον τριτογενή τομέα.  Έχει εργατικό δυναμικό και επιστήμονες που θα μπορούσαν να στελεχώσουν οποιοδήποτε κλάδο της παραγωγής. Και όμως η χούντα που έστησαν οι ντόπιες κυβερνήσεις, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ, την έχουν καταδικάσει στις τελευταίες θέσεις σε επίπεδο περιφερειών ευρωπαϊκά και τη δεύτερη χειρότερη περιφέρεια της Ελλάδας.
Φτάνει πια αυτή η καταστροφή! Έξω από την Ε.Ε. με τον λαό και τους εργαζόμενους στην εξουσία μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον μας και να ζήσουμε καλύτερα. Να απαλλαγούμε από τα δεσμά του χρέους, των μνημονίων και των κυβερνήσεων που τα υπηρετούν. 

Καλούμε σε κοινή δράση, όλες τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές του εργατικού και του νεολαιίστικου κινήματος που βρεθήκαμε σε απεργίες, διαδηλώσεις , τοπικά κινήματα. Καλούμε σε συστράτευση τις πολιτικές δυνάμεις εκείνες που νιώθουν την ανάγκη μιας Αριστεράς που να είναι πραγματική δύναμη ρήξης και ανατροπής, αντίπαλο δέος στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Στις 18 Μάη στις περιφερειακές εκλογές
ψηφίζουμε-στηρίζουμε :
«ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ»
ανταρσία για την ανατροπή
 

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *